Ontdek De Herderin, 10 onmisbare ingrediënten

28-2-2018

Tien onmisbare ingrediënten voor een geslaagde kookstudio. De Herderin in Hasselt biedt naast prachtige gerechten à la carte ook twee professionele kookstudio's. Altijd een schot in de roos voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, familiedag of personeelsuitje. Onlangs trakteerde De Herderin het eigen personeel op een onvergetelijke avond in één van hun prachtige kookstudio's. Niet alleen als dank voor hun enorme betrokkenheid en inzet, maar ook om zelf eens in de schoenen van hun gasten te staan. En zo konden zij zelf proeven van de tien onmisbare ingrediënten van een geslaagde kookstudio. 

 1. Betrokken begeleiding 
  In een kookstudio word je begeleid door een professionele kok die alle fijne kneepjes van het vak kent. Met praktische aanwijzingen haalt hij de beste kok in jou naar boven. 
 2. Professionele keuken 
  Koken begint bij goed gereedschap. Professionele apparatuur, stevige pannen en scherpe messen. En dat in een zeer ruime keuken met plek voor zeker vijfentwintig personen. 
 3. Verrassende recepten 
  Op het menu staat natuurlijk geen dagelijkse kost. Met verrassende ingrediënten bereid je heerlijke gerechten, stap voor stap beschreven in een geplastificeerd recept. 
 4. Verse ingrediënten 
  Je werkt met verse ingrediënten. Bij voorkeur uit eigen streek, aansluitend bij het seizoen en/of de nieuwste trends. Zo zijn verse groenten en kruiden nu helemaal in.   
 5. Verschillende technieken 
  Het menu is zo samengesteld dat verschillende technieken de revue passeren. Het fileren van vis, blancheren van groenten of draaien van ijs, het kan allemaal. 
 6. Optimale samenwerking 
  De gerechten worden door verschillende groepjes gemaakt. Het is natuurlijk belangrijk de groepjes zo samen te stellen dat het resultaat op alle fronten in de smaak valt. 
 7. Succesvolle prestatie 
  Je doet echt alles zelf. Het verzamelen van ingrediënten, bereiden van gerechten, opmaken van borden en serveren aan tafel. Alleen de afwas mag je laten staan. 
 8. Kleurrijke presentatie 
  Het opmaken van de borden is een vak apart. Natuurlijk moet ieder gerecht goed smaken, maar het oog wil ook wat. Een fraai kleurenpalet doet je het water in de mond lopen. 
 9. Passend vermaak 
  Iedere kookstudio is aan te vullen met passend vermaak. Een wat typische kelner, niet te doorgronden goochelaar of zingende kok, ze maken de avond meer dan compleet. 
 10. Smaakvol dineren 
  Van koken krijg je trek. Aan tafel geniet je samen met familie, vrienden of collega's van een verrassend diner, volledig zelf bereid. Daar moet op gedronken worden. 

Nu de tien onmisbare ingrediënten voor een geslaagde kookstudio bekend zijn, kun je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag. Ben je goed in koken? En beschik je over een goede keuken en idem keukengerei? Nodig dan eens familie en vrienden uit om samen een drie- of viergangendiner te bereiden. Wie weet durf je de stap te zetten, zelf een kookstudio te beginnen. Maar voor wie dit alles een brug te ver is, vormt de kookstudio van de De Herderin in Hasselt een mooi alternatief.  

KIJKJE IN DE KEUKEN

CATERING

Iets te vieren in kleine kring of met een groot gezelschap, maar zelf geen zin in de boodschappen? Kies dan voor de catering van Kontento.eu. Naast de mooie schalen vol borrelhapjes en voldoende drankjes staan wij ook garant voor een ontbijt, lunch of diner op maat. Of wat dacht u van onze culinaire amuses of high tea, buffetten en BBQ arrangementen?  

UITJES

Wie een onvergetelijk dagje uit wil met familie, vrienden of personeel, kan blind vertrouwen op het organisatietalent van Kontento.eu. Wat dacht u van koeknuffelen? Een ritje op de solex met onderweg een heerlijke picknick? Of een stoere vistrip met een stevige barbecue ter afsluiting? Het verrassende vermaak en de smaakvolle catering, wij maken het allemaal waar.

EVENEMENTEN

Ook op eigen initiatief creëert Kontento.eu in samenwerking met lokale ondernemers spetterende evenementen als de Foute Party Hasselt en het Rabo Indoor Speelparadijs in Sporthal De Prinsenhof te Hasselt. Daarnaast is Kontento.eu al enkele jaren medeverantwoordelijk voor de exploitatie van de feesttent tijdens het jaarlijkse Euifeest in hetzelfde Hasselt.

ZAKELIJKE MARKT

Voor een zakelijke vergadering of bijeenkomst met smaak, vertrouwen bedrijven op de meerwaarde van Kontento.eu. Op uw aangeven leveren wij een vergaderlunch, bedrijfsborrel of zakendiner. Heel praktisch bij u op de werkvloer of op een willekeurige locatie. Onze culinaire catering biedt kwalitatieve variatie, wat herhaalde samenwerking niet in de weg staat.